FOTODA.HU
Hírfolyam
     
Gárdonyi.Színház
     
Agria Nyár
     
Harlekin.Bábszínház
     
______
Békéscsabai
Napsugár Bábszínház
     

Egri amatőr társulatok
.
     
.

 Kedves Látogató!

Az oldalakon található fotók, cikkek és hírek a

FOTODA.HU

szellemi termékei.

 Ha saját cikkéhez felhasználná az itt található írásokat vagy azok részleteit, esetleg honlapját színesítené a galériákban fellelt fotókkal, kérem keressen meg kapcsolat \ elérhetőségek, bizonyára együtt tudunk működni.

Köszönöm, hogy Ön is tiszteletben tartja a szerzői jogokat.

Gál Gábor   

     
BEMUTATÓK 2004-2005

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

STÚDIÓSZÍNPAD
Kornis Mihály: Halleluja (Komédia a szeretetről)

gg  2004.12.10. 03:31

Bemutató: 2005. március 24-én

Komédia a szeretetről az alcíme Kornis Mihály Halleluja című színművének, amelyet 2005-ben az egyik elmaradt bemutató helyett láthat az egri közönség a stúdiószínpadon Anger Zsolt színművész rendezésében.
A József Attila-díjas író első nagy sikere volt az 1979-ben elkészült, 1981-ben színre vitt és betiltott(!) darab. 1991-ben a Pécsi Harmadik Színház (r.: Vincze János), 2000-ben pedig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház (rendező: Tasnádi Csaba) vette elő az írást.
Az egri előadás szereposztását alább közöljük!

STÚDIÓSZÍNPAD
Műsorváltozás! Blaskó Balázs rendez a Stúdiószínpadon

gg  2004.11.28. 00:40
Albee Nem félünk a farkastól című drámáját mutatják be 2005. január 27-én a Stúdiószínpadon. A szereposztás már ismert, alább közöljük.

Edward Albee (Jerry Speier felvétele)

"A farkastól nem kell félni. A farkas abszolút ártalmatlan a társadalomhoz képest. Virginia Woolftól sem kell félni. Az ő Orlandója szintén viszonylag ártalmatlan azokhoz a társadalmi viszonyokhoz képest, amelyek Új-Karthágóban uralkodnak."
- írja Hermann István Albee-ről a Literatúra weboldalán

NAGYSZÍNPAD
Vajda Katalin-Gerendás Péter-Fábri Péter:
Legyetek jók, ha tudtok

  2004.10.25. 08:49

Bemutató: 2004. október 1.
Rendező: Szegvári Menyhért Jászai-díjas

A kiteljesedett reneszánsz korában Róma városa próbál felébredni ezeréves rémálmából. Új utcák és hidak, nagyszabású építkezések, s az ókori Róma omladékai. Lakói előkelő pápai hivatalnokok, haszonleső kereskedők, papok és tolvajok, kurvák és zarándokok, koldusok és hercegek, hajósok és zsoldosok, utcagyerekek… és szentek, akik imádkoztak, gyógyítottak, koldultak és tanítottak, tették, amit tenniük kellett, és eszükbe sem jutott, hogy ők szentek.
Közöttük Fülöp atya - a darab főszereplője - , akit Róma második apostolának tartanak, akit „A humoros szent”-nek nevezett nagy csodálója Goethe.

Vajda Katalin

NAGYSZÍNPAD
Toepler Zoltán: A látszat dzsal

  2004.10.25. 08:39

Ősbemutató! 2004. október 22.
Rendező: Csizmadia Tibor Jászai-díjas


Bohózat egy virágzó iskoláról, ahol segítenek az embereken.
Azokon, aki semmihez sem értenek. Arra oktatják őket, hogyan hitessék el másokkal, hogy ők zsenik. Hogy a médiába vagy a politikába kerülve formálják a világot.
A blöfftanszék tanárai tudják, mi kell a sikeres élethez, és a kisujjukban van, hogyan tanítsák meg növendékeiknek, hogy korunkban könnyebb megjátszani a szakértelmet, mint megszerezni.Toepler Zoltán író

NAGYSZÍNPAD
Moliére: Tudós nők

  2004.08.17. 00:10

Rendező: Radoslav Milenkovič
Bemutató: 2004. december 10.


A Tudós nők, mint megannyi Moliére darab, egy polgári családról szól. Papa, mama, gyerekek, nagynéni, nagybácsi és az ügyeletes „jóbarát”…
A férj perifériára szorulva saját családjában retteg feleségétől, ám nyugalmát mindennél és mindenkinél - saját gyermekei boldogságánál is - fontosabbnak tartja…
A sznob feleség megveti férjét és általában mindenkit rangján alulinak érez környezetében. Csak a családi barátnak és a felolvasó szeánszoknak él…

Moliére - Jean Baptiste Poquelin (1622 - 1673)

NAGYSZÍNPAD
Gorkíj: Éjjeli menedékhely

  2004.08.16. 12:44

Máté Gábor rendezi, a bemutató időpontja 2005. február 4.

Makszim Gorkíj első olyan műve, mely világsikert hozott számára. Először könyv alakjában jelent meg - Na dnye zsiznyi - Az élet mélységében címmel, Münchenben, a Mahtlevszkij kiadónál, nem sokkal utána Na dnye - A mélységben címmel Szentpétervárott is kiadták. A müncheni kiadás 1902-ben, a pétervári 1903. január 31-én került piacra. A könyv iránt szokatlanul nagy volt az érdeklődés, az első pétervári kiadás - 40 000 példány - két hét alatt elfogyott, 1903 végéig több mint 75 000 példányt kelt el belőle. Ehhez fogható sikere akkoriban egyetlen könyvnek sem volt. Az Éjjeli menedékhely ötlete 1900 elején született. Ez év tavaszán Gorkij a Krim-félszigeten elmondta Sztanyiszlavszkijnak a tervezett darab tartalmát.

NAGYSZÍNPAD
Össztánc (mozgás-színjáték)

  2004.08.15. 20:13

Bemutató: 2005. április 8.

Ez a színdarab szavak nélkül meséli el mindazt, ami az elmúlt évszázadban, a csodálatos és rettenetes XX. Században történt velünk. A mozgás-színjáték szereplői egy társkereső klubként is szolgáló, lepusztult kávéházban akadnak össze véletlenül, egyetlen estére, és itt nyílik meg a lábuk alatt a múltnak mélységesen mély kútja.
A táncos szórakozóhelyen felzendülő zeneszámokra játszák-mozogják-táncolják el mindazt, ami a nagyszüleikkel és persze velük magukkal történt a megelőző száz esztendő alatt. Velük mozog-alakul-változik a sokat látott, sokszor átépített-alakított ódon kávéház, s amikor időutazásuk végeztével visszaérkeznek oda, ahonnan elindultak – noha nem mozdultak egy tapodtat sem – velük táncol a közönség is.

(Békés Pál)

NAGYSZÍNPAD
Békés Pál: Félőlény

  2004.08.14. 17:45
A Gárdonyi Géza Színház az új évadban is műsoron tartja az idei Agria Nyári Játékokon az Érsekkertben nagy sikert arató mesejátékát, melynek első kőszínházi bemutatója várhatóan 2004. október 8-án lesz.

A darab rendezője Csizmadia Tibor, Jászai-díjas, címszereplője Vajda Milán, a további szerepekben Dimanopulu Afroditét, Fekete Györgyit és Nádasy Erikát, valamint Tunyogi Pétert és Safranek Károlyt láthatja a közönség. A zenét Kátai László komponálta. A szereplők Nemes Takách Kata jelmezeiben játszanak, a rendező munkáját pedig Sirokay Bori dramaturg és Jakó Bea asszisztens segíti.

NAGYSZÍNPAD
Thorbjorn Egner: A három jószívű rabló

  2004.08.14. 17:24

Bemutató: nem lesz, talán jövőre...

Bájos falucska a mesebeli Kardamóm. Lakói mind szeretik egymást, sohasem haragszanak senkire. A legkevésbé mérges természetű a rendbiztos, aki a környék három rablóját és mindig éhes oroszlánját sem bántja soha. Bezzeg annál mérgesebb Zsófi néni, aki a három rablót is ráncbaszedi, amikor elrabolják, hogy takarítson és főzzön rájuk. Csak aztán győzzenek ügyeskedni, hogy „visszarabolják” Kardamómba a szemfüles hölgyet, aki kitűnően érzi magát a rablótanyán. Hogyan javul meg a három rabló, Kaszper, Jeszper, Jónatán? Ezt meséli el a mulatságos, fordulatos, zenés – nagyon szórakoztató történet.

Thorbjorn EGNER (1912 - 1990) (Kép: www.akershusfpu.no)

STÚDIÓSZÍNPAD
Rosanna Clarteda: Etherion (Kapaszkodók)

  2004.08.11. 23:41

Bemutató: 2004. október 16.
Rendező: Szabó Máté

Egy rutinból munkáját végző éjszakai rádiós műsorvezető egyik éjszaka szembesül azzal, hogy ő is éppen olyan ember, mint akik a telefon másik oldalán dadognak. Összeomlik benne az a magabiztosság, amivel másoknak korábban tanácsot adott, és felépül (kérdés, felépülhet-e?) helyette valami más, ami egy ehhez hasonló éjszakai műsort működtetni tud. És vajon mi az a valami, ami eddig hiányzott?

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

     
Partnereink
     

Babszem Jankó
Gyermekszínház
.
     

Pódium Tánc- és Balettiskola
.
     
Kapcsolat
     
Színházi napló
     
Írások a táncról
     
egyszervolt...
     
Látogatók
Indulás: 2004-05-28
     
Belépő
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót