FOTODA.HU
Hírfolyam
     
Gárdonyi.Színház
     
Agria Nyár
     
Harlekin.Bábszínház
     
______
Békéscsabai
Napsugár Bábszínház
     

Egri amatőr társulatok
.
     
.

 Kedves Látogató!

Az oldalakon található fotók, cikkek és hírek a

FOTODA.HU

szellemi termékei.

 Ha saját cikkéhez felhasználná az itt található írásokat vagy azok részleteit, esetleg honlapját színesítené a galériákban fellelt fotókkal, kérem keressen meg kapcsolat \ elérhetőségek, bizonyára együtt tudunk működni.

Köszönöm, hogy Ön is tiszteletben tartja a szerzői jogokat.

Gál Gábor   

     
___FRISSVOLT

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

SAJNOS...

Gál Gábor  2006.09.08. 09:16
Tisztelt és szeretett olvasóink és nézőink!

Eddig tartott...

Sajnálkozva közli a szerkesztőség, hogy a friss rovat - amint az már jó ideje nyilvánvalóan látszik is - a 2006-2007-es évadtól leáll és időtlen kalendáriummá nemesül.
Mivel az oldal nonprofit, vagyis saját magunknak adunk munkát és szabadságot is, és ez az idilli állapot elpárologni látszik, inkább úgy döntöttünk, hogy nem működtetjük tovább a rovatot. Jobb így, mintha esetleges, elkapkodott és hiányos lenne.

Tekintettel a napi 30-40-es látogatottságra és a jubileumi 25000-dik látogatóra, no meg a fotós nem szunnyadó becsvágyára, képgalériáink az idei bemutatók nyomán továbbra is gyarapodnak, hiszen a shownak folytatódnia kell.

A FOTODA egyéb rovatainak írásai ezentúl már nem egészülnek ki újakkal, csupán a 2004. májustól 2006. májusig tartó két szép esztendő eseményeire emlékeztetnek.

Viszontlátásra - reméljük mihamarabb.

a szerk.

Munkás évadot zárt a Gárdonyi

PCS  2006.06.17. 14:23
Az anyagi nehézségek ellenére is öröm volt nézni, ahogy játszottak - mondta Merczel József, a fenntartó megyei közgyűlés alelnöke.
Dr. Törőcsik Miklós, alpolgármester a színház többirányú nyitottságát emelte ki.
Csizmadia Tibor, igazgató-főrendező hangsúlyozta: teremtő színházat szeretne, amelyben minden este csoda születik. A társulat jövőre még inkább megjelenik majd a nemzetközi porondon. Ezt jelzi az is, hogy együttműködnek Kama Ginkas, világhírű orosz rendezővel.

KÉPGALÉRIA

Újra színpadon a Hair!

PCS  2006.05.06. 18:08
Június 1-2-án este 7 órától az évadban utoljára látható a nagysikerű musical Csizmadia Tibor rendezésében. A társulat a produkcióból ad majd részletet az Örökös Tagság gáláján Budapesten, melyet a Magyar Televízió is közvetít.

A Pál utcai fiúk Kaposvárra mennek

Pilisy Csenge  2006.04.25. 09:33


A megye teátruma is meghívást kapott a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléjára. Kaposváron harmadik alkalommal rendezik meg a fesztivált. Idén május 8. és 14. között négy helyszínen harminc hazai és külföldi gyermekszínházi előadást láthatnak a nézők.

A versenyprogramba tizenöt produkciót választottak be. A Pál utcai fiúk Görög László rendezésében, Nemes Takách Kata jelmezeivel és díszletei között a fesztivál nyitónapján, május 8-án fél 3-tól látható a kaposvári színház nagyszínpadán.

Ismét fellép a Hegedűs Az Áruló
Rock az Európa Napokon

PCS  2006.04.25. 09:27


A Gárdonyi Géza Színház színészzenekara is fellép a Dobó téren. Hazánk uniós csatlakozását ingyenes rendezvénysorozattal ünnepli Eger városa április 30. és május 9. között.
A nyitónapon, április 30-án este 7 órától a város főterén csap a húrok közé Eger első színészzenekara. A Hegedűs Az Áruló fergeteges hangulatú koncerttel mutatkozott be a X. Eger Ünnepén is.

Anger Zsolt basszusgitáron, dobon Gál Kristóf, gitáron Horváth Ferenc, Mészáros Máté és Szívós Győző nemcsak a színház falai között, hanem a Dobó tér színpadán is zajos sikert aratott.

Megszületett egy nemzetközi fesztivál ötlete is
Színházi konferencia Egerben

Pilisy Csenge  2006.04.25. 09:17
Öt nemzet színházigazgatói találkoztak Egerben, a Gárdonyi Géza Színházban a hétvégén. Csizmadia Tibor és Laurent Maindon, francia rendező kezdeményezésére nemzetközi színházi konferenciát rendeztek a Szerb Nemzeti Színház, a francia Rictus Theatre, a lengyel stettini teátrum és a sepsiszentgyörgyi színház igazgatói részvételével. A szakmai fórumon egy nemzetközi színházi fesztivál alapjait rakták le.

Monodráma Fesztivál - harmadszor

Pilisy Csenge  2006.03.29. 18:28
Négy nap alatt 15 produkció, a műfaj legjobb hazai és külföldi képviselőivel – ezt kínálja a Nemzetközi Monodráma Fesztivál Egerben.
„Egyszemélyes varázslat”, hiszen a színész egymaga lép a színpadra tudásának és tehetségének teljes fegyverzetében, egyedül tárja fel a színház világát.
A fesztivál sztárvendége Maia Morgenstern.
A Gárdonyi Géza Színház idén már harmadik alkalommal rendezi meg a hazánkban egyedülálló találkozót. A Tavaszi Fesztivál keretében március 30. és április 3-a között délelőttönként gyermek- és ifjúsági előadásokat, délután és este felnőttekhez szóló, népszerű művészeket, 21 órától pedig igazi különlegességeket, alternatív színházat láthat a néző. A prózadráma, a bábelőadás és a zenés darab mellett performance, illetve táncszínház is szerepel a programban.

Csizmadia Tibor: Minden rendezésem önvallomás
Faust az egri színpadon

Pilisy Csenge  2006.03.06. 16:06
Goethe Faust című drámájának bemutatójára készül az egri Gárdonyi Géza Színház. Csizmadia Tibor rendezésében először kerül színpadra a darab Márton László fordításában. A főszerepben Kaszás Gergőt, Mészáros Sárát és Vajda Milánt láthatjuk. Bemutató április 7-én, a VI. Egri Tavaszi Fesztiválon.

"Faust szerződést köt az Ördöggel, hogy birtokába jusson annak a lényegi tudásnak, melyet az egyetemen és a könyvtárban nem sajátított el, mindeközben szerzőnk is megküzd egy teljes életen át írt és újraírt művében a jellemek összetettségének, a történetvezetés logikusságának, a színpadi atmoszféra sűrítésének feladatával."

Nemzetközi élmezőny a Kortárs Nemzetközi Bábfesztiválon

Pilisy Csenge  2006.03.04. 15:34
Lengyel Pál, a Harlekin Bábszínház igazgatója egyszerűen „nagyágyúknak” nevezte az idei fellépőket.
A Kortárs Nemzetközi Bábfesztivál március 16 és 20. között a legjobb külföldi produkciókat látja vendégül.

Tavaszi Fesztiválra készül a város
Újra monodrámák a színházban

pcs  2006.03.04. 15:13
Tavaszi zsongást, pezsgő kulturális programokat ígér az idén március 15 és április 2. között megrendezendő Egri Tavaszi Fesztivál.
A közel három hét alatt ne csináljon más programot, sőt ne utazzon el a városból! Olyan programokról maradhat le, mint a Nemzetközi Monodráma Fesztivál, a Nemzetközi Kortárs Bábművészeti Fesztivál, a lézershow, Vámos Miklós Pajzán históriái, a Jazz fesztivál, vagy a MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenye.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

     
Partnereink
     

Babszem Jankó
Gyermekszínház
.
     

Pódium Tánc- és Balettiskola
.
     
Kapcsolat
     
Színházi napló
     
Írások a táncról
     
egyszervolt...
     
Látogatók
Indulás: 2004-05-28
     
Belépő
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót