FOTODA.HU
Hírfolyam
     
Gárdonyi.Színház
     
Agria Nyár
     
Harlekin.Bábszínház
     
______
Békéscsabai
Napsugár Bábszínház
     

Egri amatőr társulatok
.
     
.

 Kedves Látogató!

Az oldalakon található fotók, cikkek és hírek a

FOTODA.HU

szellemi termékei.

 Ha saját cikkéhez felhasználná az itt található írásokat vagy azok részleteit, esetleg honlapját színesítené a galériákban fellelt fotókkal, kérem keressen meg kapcsolat \ elérhetőségek, bizonyára együtt tudunk működni.

Köszönöm, hogy Ön is tiszteletben tartja a szerzői jogokat.

Gál Gábor   

     
MOZDULAT

A táncos sokszínűség két hete
Barta Dóra és Juronics Tamás a mozgás művészetéről

Egres Béla  2005.08.26. 09:30
A Szegedi Kortárs Balett Atlantisz című produkciójával kezdődik meg a IV. Erlau Táncfesztivál, melynek szervezőivel, irányítóival, Barta Dórával és Juronics Tamással váltottunk szót az elkövetkező két táncos hét eseményeiről.

Négy éve szervezik az Erlau Táncfesztivált. Négy év, de minden alkalommal más és új...

– Igen, mindig ugyanaz és mégis más – véli Barta Dóra. – Fejlődnie kell, új színt hoznia, hogy fenntartsuk az érdeklődést. Idén ilyen a divatbemutató Varró Gabi ruhakölteményeivel, az Egri Fesztivál Balett táncával, s Bedhy énekművész élő előadásával gazdagodik a produkció. Az Állami Népi Együttes Pannon freskója a néptáncos show irányt követi. Arra törekszünk, hogy a legjobb együttesek jöjjenek Egerbe, de kevés a napunk, hiszen még jó néhány olyan előadás fut táncszínházainkban, melyeket meg lehetne és kéne mutatnunk. Az volna az igazi, ha nem csak az országból válogathatnánk. Hogy megnyissuk kapuinkat a külföldi nagy együttesek előtt is.

Egri táncpillérek
Barta Dóra és az Egri Fesztivál Balett

Egres Béla  2005.01.11. 22:30

Mélyen rögzülnek bizonyos sarokpontok a fejekben, ha Eger szóba kerül. Természetesen tolulnak föl az emlékek a várról, a Gárdonyi által megénekelt, Dobó vezette vitézekről, a török uralomra máig emlékeztető minaretről, melynek erkélyéről hajdan a müezzin messze halló hangja szólította imára az „igaz hitűeket”.
Megjelennek képzeletünkben a barokk utcácskák, sorsokat idéző polgárházaikkal és templomaikkal, s persze az impozáns bazilika s szemben vele az Eszterházy Károly egri püspök által építtetett Líceum klasszicista épülete, hirdetvén, hogy a katolicizmus igazi fellegvárának évszázadok koptatta és emberkezek által újra meg újra lerakott kövein koppan cipőnk sarka.
Egy települést azonban nem csak épületei emelnek bizonyos alacsonyabb, vagy magasabb rangra, hanem az ott élő, az ott alkotó emberek szelleme, az ott fogant gondolatok összességéből a város fölé emelhető mindenféle épített födémnél szebb és maradandóbb kupola.

A színházkultúra vonzásával -
Juronics Tamás az Erlau Táncfesztiválról

Ebner (Egres) Béla  2004.07.28. 01:08
Juronics Tamás immár harmadik éve szervezi Barta Dórával karöltve az Erlau Táncfesztivált.
A Szegedi Kortárs Balett vezetőjével, koreográfussal a fesztivál céljairól, terveiről, jelentőségéről váltottunk szót.


Fölszabadítani táncot és gondolatot -
az Erlau Táncfesztivál elé

Ebner (Egres) Béla  2004.07.28. 00:09
Barta Dóra Harangozó-díjas táncművész nem csak az Erlau Táncfesztivál egyik szervezője és a Szegedi Kortárs Balett vezető táncosa, de az Egri Fesztivál Balett vezetője és koreográfusa is.
Az idei fesztivál záró eseményeként lép együttese a Líceum színpadára két produkcióval.
Az egyiket, a Falba zárva címűt egyszer már bemutatták, és az egri közönség is találkozhatott vele, míg a másik, A Halál és a Lányka vadonatúj darab.

     
Partnereink
     

Babszem Jankó
Gyermekszínház
.
     

Pódium Tánc- és Balettiskola
.
     
Kapcsolat
     
Színházi napló
     
Írások a táncról
     
egyszervolt...
     
Látogatók
Indulás: 2004-05-28
     
Belépő
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót