FOTODA.HU
Hírfolyam
     
Gárdonyi.Színház
     
Agria Nyár
     
Harlekin.Bábszínház
     
______
Békéscsabai
Napsugár Bábszínház
     

Egri amatőr társulatok
.
     
.

 Kedves Látogató!

Az oldalakon található fotók, cikkek és hírek a

FOTODA.HU

szellemi termékei.

 Ha saját cikkéhez felhasználná az itt található írásokat vagy azok részleteit, esetleg honlapját színesítené a galériákban fellelt fotókkal, kérem keressen meg kapcsolat \ elérhetőségek, bizonyára együtt tudunk működni.

Köszönöm, hogy Ön is tiszteletben tartja a szerzői jogokat.

Gál Gábor   

     
A Forrás színpadán
A Forrás színpadán : Pomádé király Egerben -
a vakmerő, de sikeres vállakozás

Pomádé király Egerben -
a vakmerő, de sikeres vállakozás

Dános László  2004.09.14. 16:38

Egerben kell az opera! Ezt most már bátran kijelenthetjük. Az elmúlt évek próbálkozásai is sikeresek voltak a Líceum udvarán, ám amit az idén a Forrás Gyermek-Szabadidőközpont fölvállalt és megvalósított, az példa értékű, sikere pedig bizonyító erejű. Venczel Valentin rendezésében az Érsek kerti tó partján felállított színpadon mutatták be Ránki György remekét, a Pomádé király új ruhája című zenés komédiát. Az előadás különlegességnek számít több okból is. Részben a címszerepet nem más, mint a fantasztikus Gregor József énekelte, a további szerepekben pedig olyan fiatal, remek operaénekesek léptek színre, mint a kolozsvári Sándor Árpád, vagy Kővári Eszter Sára. A produkció zenei vezetője pedig a zseniális muzsikus, Selmeczi György volt.

Ettől azonban még nem lenne különleges ez a bemutató. Attól válik azzá, hogy a többi szerepet egri gyerekek, fiatalok énekelték. Márpedig egy operát így, ennyi gyerekkel, gyerekhanggal előadni nem csak merész, de vakmerő vállalkozás. A rendező azonban pontosan tudta, mire és kikkel vállalkozik, hisz olyan színház-pedagógiai, rendezői előképekkel rendelkezik, mely nem csak lehetőséget adott erre a próbálkozásra, de szinte következett eddigi munkáiból. Venczel Valentin ugyanis a Forrás falain belül már remek rendezéseket tud fölmutatni gyermekszínjátszókkal. Gondoljunk csak a Szentivánéji álom, vagy Vedekind A tavasz ébredése című darabjaira. A zenés műfajban is kipróbálta már növendékeit, hisz folyamatosan játszották a Dobó téren az Eger kis csillagai című Zalán Tibor–Huzella Péter művet. Nem alapok nélkül vágta tehát fejszéjét ekkora fába. Itt már nem arról volt szó, hogy gyerekek kedvesen mozognak, énekelgetnek a színpadon, hanem igazi közös színházi mű született. A professzionális és az amatőr színjátszásnak, éneklésnek egy olyan elegye, mely harmonikus összhangot hozott létre az alkotási folyamat és az előadások során egyaránt az Egri Szimfonikus Zenekarból alakult kamarazenekar remek közreműködésével. Remélhetően a Pomádé király új ruhája jó néhány további előadást él még meg Egerben és az ország vagy a világ más színpadain is.

     
Partnereink
     

Babszem Jankó
Gyermekszínház
.
     

Pódium Tánc- és Balettiskola
.
     
Kapcsolat
     
Színházi napló
     
Írások a táncról
     
egyszervolt...
     
Látogatók
Indulás: 2004-05-28
     
Belépő
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót