FOTODA.HU
Hírfolyam
     
Gárdonyi.Színház
     
Agria Nyár
     
Harlekin.Bábszínház
     
______
Békéscsabai
Napsugár Bábszínház
     

Egri amatőr társulatok
.
     
.

 Kedves Látogató!

Az oldalakon található fotók, cikkek és hírek a

FOTODA.HU

szellemi termékei.

 Ha saját cikkéhez felhasználná az itt található írásokat vagy azok részleteit, esetleg honlapját színesítené a galériákban fellelt fotókkal, kérem keressen meg kapcsolat \ elérhetőségek, bizonyára együtt tudunk működni.

Köszönöm, hogy Ön is tiszteletben tartja a szerzői jogokat.

Gál Gábor   

     
A Forrás színpadán
A Forrás színpadán : Kalló Zsolt – korrepetítor
(Pomádé király)

Kalló Zsolt – korrepetítor
(Pomádé király)

Ebner (Egres) Béla  2004.08.08. 15:39

-Milyen Selmeczi Györggyel dolgozni?
-Viszonylag keveset van itt, de ettől függetlenül zeneileg nagyjából ugyanazt gondoljuk mind a ketten, ezért jól tudunk együttműködni.
-Mi az, amit erről a darabról, zenéről gondoltok?
-A történet és a darab roppant mulatságos, és amikor a munkafolyamatba Gregor József, a címszereplő is belép, még viccesebb lesz az egész, mint most, amikor a többi részt, jelenetet rakjuk össze.
Tempókban, kiállásokban, áriákban, szólókban, duettekben, kórusrészekben ugyanaz a gondolkodásunk mindkettőnknek, Selmeczinek és nekem.

-Korrepetítorként és gyerekekkel való foglalkozásban elég nagy gyakorlatod van. Ehhez képest ez milyen munka?
-Roppant nagy fába vágtuk a fejszénket. Ez gyermekdarab ugyan, de nem gyermekek hangjára íródott. Igazi operáról van szó. Gyermekek hangjára, gyermek hangerőre, gyermekek hangszínére átírni, úgy betanítani és számonkérni, hogy ez igazán nem nekik van írva, ez nehéz volt. Ebben Selmeczivel együtt dolgozva sokat át tudtunk írni. Hangmagasságokat is változtatni kellett, meg néha kicsit egyszerűsíteni, úgy, hogy az eredetileg felnőtt férfi és női hangokra íródott mű semmit se sérüljön. Most már elmondhatom, hogy sikerült, és a próbafolyamat ezen szakaszában már tudják annyira szerepeiket, szólamaikat, hogy kezdik élvezni is. Most már látok jó néhány örömtől sugárzó arcot, amikor a színpadra lépnek a srácok.
-Milyen csapat jött össze?
-Tudni kell, hogy komoly válogatás után kerültek a produkcióba. Sok nagyon tehetséges van köztük, ami fontos is, hisz igazán ők fogják „elvinni a balhét”. Sok vezető hang van a társaságban akár lányokról, akár fiúkról van szó, a többiek pedig igyekeznek hozzájuk fölnőni, vagy csatlakozni. Nem csak jó hangi adottságokkal rendelkeznek, de a színpadi létezésükben is tehetségesek, ez pedig egyfajta garanciát jelent.

     
Partnereink
     

Babszem Jankó
Gyermekszínház
.
     

Pódium Tánc- és Balettiskola
.
     
Kapcsolat
     
Színházi napló
     
Írások a táncról
     
egyszervolt...
     
Látogatók
Indulás: 2004-05-28
     
Belépő
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót